Moedige moeders (en vaders) Drimmelen is ontstaan in 2014 dankzij het initiatief van een moeder van een verslaafde nadat zij, tijdens het zoeken van haar eigen weg rond de verslaving van haar kind, hoorde over Moedige Moeders Nederland. Tijdens een telefoongesprek met een lotgenote besefte zij hoe belangrijk dit is: je verhaal kwijt kunnen aan lotgenoten. Zij kon, zoals ze in een TV interview zegt, de persoon wel door de telefoon heen trekken, zoveel herkenning voelde zij.

Zij kreeg de impuls om een groep te starten voor de gemeente Drimmelen omdat ze een platform wilde bieden waar mensen steun vinden. Inmiddels weten mensen vanuit de hele regio hun weg naar Moedige Moeders te vinden. Moedige Moeders Drimmelen is aangesloten bij Moedige Moeders Nederland

Afb. Moedige Moeders wordt in 2005 een stichting. V.l.n.r. Penningmeester Annelies Koolen, Voorzitter Bep Kuijsters, Mr. F.F. van Meerwijk en voormalig secretaris Joke Wijker

Weerbaarheid

Wij organiseren 4 X per jaar lezingen of cursussen die weerbaarheid, zelfbewustzijn en zelfkennis kunnen brengen. Tijdens de feestdagen (vaak geen feest) bieden wij een rustmoment. Wij zullen dit op deze site en op Facebook laten weten.

Anoniem

Wat tijdens de bijeenkomsten wordt besproken blijft binnensmuurs en wie aanwezig is wordt niet openbaar gemaakt. Zelfs al wonen wij in een dorp; niemand van de aanwezigen zal vertellen wie aanwezig is. Dit maakt het veilig en werkelijk anoniem.

Praktisch

De bijeenkomsten zijn kosteloos en vinden elke maand op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur plaats in Made. Aanmelden is niet noodzakelijk, u kunt altijd aanschuiven. We drinken een kopje koffie of thee delen wat we willen delen met elkaar.