Dankzij subsidie en donaties kunnen wij lezingen en workshops aanbieden

Het is onderdeel van onze missie om de weerbaarheid te bevorderen van mensen die te maken hebben met een verslaafd persoon in hun midden. Vier keer per jaar organiseren wij lezingen en workshops en werken wij aan onze weerbaarheid en zelfredzaamheid. Wanneer zo'n lezing of workshop openbaar is voor het publiek, dan zullen wij dit vermelden. Heeft u hierover vragen of u heeft zelf kennis en vaardigheid op dit gebied en u biedt dit aan, email ons dan.

In 2020 en 2021 konden geen activiteiten worden georganiseerd door de corona pandemie. Om een idee te geven van de activiteiten in 2022 die op de planning staan:

Een psychologe die bij een bijeenkomst aanwezig zal zijn
Aanwezigheid van MM, samen met drie jonge mensen in herstel, tijdens de dag van de verslaving bij een college (onder voorbehoud )
Weerbaarheidstraining en nog meer activiteiten ten behoeve van weerbaarheid en zelfredzaamheid

Voor alle workshops en lezingen geldt: e-mail ons als u nog niet eerder met ons in contact bent geweest maar wel geinteresseerd bent in een workshop of lezing.

2019

Broers en zussen bijeenkomst
12 december

Wij organiseren voor de broers en zussen van verslaafden bijeenkomsten. Hier krijgen zij de aandacht en deskundige hulp die ze nodig hebben. deze bijeenkomst vindt op dezelfde locatie plaats als de reguliere. Zie hiervoor de agenda bijeenkomsten hier.

_______________________

Jaarafsluiting
21december

Tijdens de feestdagen (vaak geen feest) bieden wij een rustmoment. De hectiek van verslaving en de feestdagen laten we even voor wat het is en we sluiten gezamelijk het jaar af. Elk jaar op een unieke manier. Dit jaar komt Renze Ferwerda ons vergezellen.

2018

Lezing Dr. Drs. Els A. Noorlander - psychiater 3 maart

'Verslaving is een raadselachtig verschijnsel'... Meer over deze bijzondere lezing van Els Noorlander, die wij in 2016 en weer in 2018 organiseerden vindt u als u op de foto klikt.


_____________________________

Workshops Mindfullness / Corien de Kort
14 april en 9 juni

Voor inhoudelijke informatie gelieve een email te sturen naar het secretariaat.

2017

Training/workshop Codependency
25 Maart & 30 september

Een training/workshop Co-dependency (verslaafd aan ons kind) wordt door ons aangeboden in de ochtend en middag.

_____________________________

Voor alle broer(s) en of zusje(s)
13 april in de Molshoop, Made

Speciale maandelijkse bijeenkomst voor deelnemers van de bijeenkomsten. Een gastspreker (zusje van) zal haar verhaal in de vorm van een brief komen vertellen.

_____________________________

Moedige Moeders Nederland

Organiseert in November 2016 en mei 2017 de seminars: "Stigma; een onzichtbaar leed" voor de (Stief)ouders van o.a. Moedige Moeders Drimmelen.

2016

Weerbaarheidstraining

Op 16 en 23 januari 2016 organiseerden wij een weerbaarheidstraining in Zorgcentrum de Wijngaard, in Made.

_____________________________

The Work van Byron Katie

WIj weten allemaal dat onze gedachten ons aardig dwars kunnen zitten. Tijdens een workshop met gecertificeerd trainer, Edith van den Anker uit Hedel, op 1 oktober 2016, leren wij deze simpele maar baanbrekende methode van vier vragen waarmee wij onze gedachten kunnen onderzoeken en ons ervan bevrijden. Dit heet 'The Work'.


Mindfullness

Omdat de feestdagen juist erg stressvol en verdrietig kunnen zijn voor mensen met een verslaafde in hun midden, bieden wij elk jaar in december een rustgevende bijeenkomst aan in de vorm van een klankmeditatie of mooie wandeling of een ander soort activiteit.