Ook voor vaders, broers en zussen!

Bijeenkomsten 2019

2018: 6 december

2019: 10 januari; 14 februari; 14 maart; 11 april; 9 mei; 13 juni; 11 juli*; 15 augustus*; 12 september; 10 october; 7 november; 12 december.

* andere locatie (Nieuwstraat 64, Made)

Tijd: 19.30 tot 22.00 uur

Kosten: Geen. U mag een kleine bijdrage achterlaten als u wilt.

Aanmelden: niet noodzakelijk. U kunt altijd aanschuiven.

Locatie: De Molshoop, hoek Pastorie-straat en Lucia Eijckenstraat, Made.

Parkeergelegenheid aanwezig.

Anoniem

Wat tijdens de bijeenkomsten wordt besproken en wie aanwezig is wordt niet openbaar gemaakt. U wordt uitgenodigd te vertellen hoe het met u gaat (en niet per sé met uw verslaafde naaste).  U hoeft niets te delen als u daar niet voor voelt.

Wij horen vaak dat er altijd wel íets is waar een deelnemer iets aan heeft. Ieders verhaal raakt een stuk van onszelf en dat kan bemoedigend zijn, verhelderend, verdrietig en ook hoopgevend. 

Zelfs al wonen wij in een dorp; niemand van de aanwezigen zal vertellen wie aanwezig is. Dit maakt het veilig en werkelijk anoniem.

Hoe gaan die bijeenkomsten?

De maandelijkse (anonieme) bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond. Vaders, broers & zussen welkom! Benader ons ook gerust als je als broer of zus eens zonder de ouders wilt ontmoeten. Wij verwelkomen dit juist en zullen aparte bijeenkomsten organiseren!

Voor iedereen is het moment van hulp zoeken verschillend; de deur staat altijd open voor diegenen die daar nog niet eerder aan toe waren. Bij twijfel kan er even gebeld worden; zelfs een telefoongesprek kan het verschil maken. Het onderlinge begrip, de acceptatie van elkaar en de uitwisseling van ervaringen kan voor iedere aanwezige veel betekenen, of dit nu de eenmalig is of dat men vaker deelneemt. De aanwezigen komen vanuit de hele regio, de grootte van de groep kan verschillen.

Sinds het ontstaan van Moedige Moeders hebben wij deelnemers zien groeien in hun eigen proces. Meestal krijgt men inzicht in hoeverre wij als naaste eigenlijk zélf verslaafd zijn aan onze verslaafde geliefde. Het ontrafelen van de wirwar van (schuld)gevoelens en hierover praten met lotgenoten kan erg opluchten. Het kan zijn dat u denkt: ik heb al zoveel aan mijn hoofd, de verhalen van een ander hoef ik niet nog eens te horen... het zal u verbazen hoe iedere deelnemer uit ieder verhaal die avond iets mee naar huis neemt waar hij/zij veel steun aan heeft.