Het Trimbos Instituut heeft een dienst in het leven geroepen, het Red Alert waarschuwingssysteem voor allerhande drugs die in de omloop zijn. Je kunt een RedAlert op uw telefoon installeren. Lees meer via de knop.

Rene van Collem (Doe Maar), zelf ex-verslaafde, breekt het stigma rond verslaving verder af door in de openbaarheid zijn verhaal te vertellen en mensen te inviewen. Zijn podcast is binnen korte tijd al zeer populair geworden. Erg toegankelijk ook! Rene was te gast bij onze bijeenkomst in oktober. Hier ga je naar het verslag van deze dag.

Verslaafd en de zoon van een verslavingsdeskundige:

 

‘Hoe kan dat, vroegen mensen me’

 

Fimme Bakker (29) rookte, snoof, slikte en dronk alles om zijn verdriet niet te hoeven voelen. Zijn vader – de bekende verslavingsarts Bram Bakker – zag niet waarmee hij worstelde. Na vele afkickpogingen vond hij de weg omhoog weer, hij vertelt erover in weekendmagazine Mezza.

 

Fimme Bakker > 06-03-24, 11:28

Flakka oftewel 'zombiedrug'

Net wanneer het lijkt alsof Mitch zijn leven een beetje op de rit krijgt, gaat het onverbiddelijk mis. Foto Ron Machielse/PIX4PROFS. Bron: BNdeStem

Moedige Moeders Dokkum

Ervaringen delen, valkuilen herkennen, elkaar tips geven, de regie terugkrijgen over je eigen leven: het is slechts een greep uit wat de zelfhulpgroepen van Moedige Moeders kunnen betekenen voor naasten van een verslaafde. Nelleke Wiersma uit Dokkum is zelf ervaringsdeskundige. ,,Je kunt je zo alleen voelen. Hulp van lotgenoten is dan heel belangrijk.”

 

Klik op de afbeelding voor het artikel in pdf. Bron: Nieuwsblad Noordoost-Friesland, Vrijdag 16 februari 2024

Verslaving & onze hersenen

Dr. Drs. Els A. Noorlander - Psychiater, gespecialiseerd in de verslavingszorg.

Drugsposter van de VNN (Verslavingszorg Noord Nederland).

De Grote Verslavingsbehandelwijzer

Drugs demokoffer

Tijdens elke bijeenkomst is er informatie over elke gangbare drug.

Over verslaving

Onversneden Liefde | Waarom jongeren op 'Het Witte Eiland' Flakkee de leegte vullen met drugs Jan 29, 2022