Wij, de “Moedige Moeders maar ook Vaders en partners uit Nederland, zijn allen ervaringsdeskundigen. In onze gezinnen is een kind en of familielid (ex)verslaafd of gebruikt(e) heel veel alcohol en/of drugs. Dit heeft heel veel verdriet, zorgen, angst en gezondheidsproblemen gebracht!

Op een gegeven moment besloot dan ook een aantal vrouwen het taboe te doorbreken en erover te praten. Daarom kozen wij bij het begin van de actie voor de term ‘Moedige Moeders’. We wilden dat de problematiek bespreekbaar werd en naar buiten werd gebracht. Hier is heel veel moed voor nodig!

Verder dat ouders elkaar kunnen steunen en dat er samen onderzocht kan worden welke aanpak om drugsverslaving tegen te gaan het beste is. Moedige Moeders Nederland is onafhankelijk. We steunen de ouders en verwijzen ze door naar een instelling die op dat moment de beste zorg biedt. Dit (beste zorg) veranderd nog wel eens, vooral nu door de bezuinigingen!

De Moedige Moeders organisaties begonnen in 2004, in Volendam. ... Aanvankelijk werden de Moedige Moeders niet serieus genomen door de GGZ-instellingen. Op grond van overleg met de landelijke politiek in 2011, startte de stichting Moedige Moeders Nederland in februari 2012.


Softdrugs legaliseren...

vooral linkse partijen hebben dat in hun verkiezingsprogramma staan, maar de Moedige Moeders gruwen van het idee.

Vooral linkse partijen hebben dat in hun verkiezingsprogramma staan, maar de Moedige Moeders gruwen van het idee.

Volg de pdf. link en lees de basis van de 2020 campagne van Moedige Moederds NL waarin de ervaringen en tips van een ouder van een persoon die kampt met verslaving.