Ook voor vaders, broers en zussen!

Moedige moeders (en vaders) Drimmelen is ontstaan in 2014 door het initiatief van een moeder van een verslaafde nadat zij, tijdens het zoeken van haar eigen weg rond de verslaving van haar kind, hoorde over Moedige Moeders Nederland. Tijdens een telefoongesprek met een lotgenote besefte zij hoe belangrijk dit is: je verhaal kwijt kunnen aan lotgenoten. Zij kon, zoals ze in een TV interview zegt, de persoon wel door de telefoon heen trekken, zoveel herkenning voelde zij.

Zij kreeg de impuls om een groep te starten voor de gemeente Drimmelen omdat ze een platform wilde bieden waar mensen steun vinden. Inmiddels weten mensen, zelfs uit Tilburg of Geertuidenberg hun weg naar Moedige Moeders te vinden. 

    

   

Klik op foto voor emailcontact

Secretaris draagt stokje over

Per 1 januari 2018 draagt secretaris Joke Wijker met een gerust hart het stokje over aan Loek Bernet, die al geruime tijd betrokken is bij Moedige Moeders Drimmelen. Loek is met zijn levenservaring, aandacht en betrokkenheid een hele mooie aanwinst voor de stichting!

Joke's verhuizing uit Made, alsmede het letterlijk ver weg zijn van de verslavingsproblematiek (5.000 KM) was gaandeweg te complex om een juiste invulling te geven aan haar functie. Mede dankzij het in contact zijn met deze groep vergrootte haar zelfredzaamheid en zij draagt deze groep dan ook een zeer warm hart toe.  De website blijft onder haar beheer.

Weerbaarheid

Wij organiseren 4 X per jaar lezingen of cursussen die weerbaarheid, zelfbewustzijn en zelfkennis kunnen brengen. Tijdens de feestdagen (vaak geen feest) bieden wij een rustmoment. Wij zullen dit op deze site en op Facebook laten weten.

Anoniem

Wat tijdens de bijeenkomsten wordt besproken blijft binnensmuurs en wie aanwezig is wordt niet openbaar gemaakt. Zelfs al wonen wij in een dorp; niemand van de aanwezigen zal vertellen wie aanwezig is. Dit maakt het veilig en werkelijk anoniem.

Praktisch

De bijeenkomsten zijn kosteloos en vinden elke maand op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur plaats in Made. Aanmelden is niet noodzakelijk, u kunt altijd aanschuiven. We drinken een kopje koffie of thee delen wat we willen delen met elkaar.